MENY

Miljö/hållbarhet

Tositos service och engagemang sträcker sig långt utanför de kvadratmeterytor vi förvaltar. Vi arbetar aktivt för att bidra till hållbar samhällsutveckling där människor trivs och mår bra. Allt detta ryms inom vad vi kallar för Tosito 4 You.

Vi är engagerade i Klimatrådet för Jönköpings län.

Klimatrådet arbetar med att förverkliga Jönköpings läns vision ”Plusenergilän 2050”.
Rådet är pådrivande, sprider kunskap och skapar mötesplatser för miljö-, klimat- och energifrågor. Tidningen +E, Klimatveckan och Klimatpriset – som varje år uppmärksammar innovativa energi- eller klimatförbättrande insatser – är några exempel på satsningar.

Alla länets kommuner, regionen, många myndigheter, högskolan och ett stort antal företag och ideella organisationer är sedan 2011 engagerade i Klimatrådets arbete.

Är du intresserad av hur Klimatrådet arbetar?

Läs mer på klimatradet.se

4u_skog

Nominera till 2017 års Klimatpris.

Sedan år 2012 delas Klimatpriset ut till framstående och innovativa satsningar inom energi- och klimatområdet i Jönköpings län. Ansök för egen del eller nominera någon som du tycker bidrar till energi- och klimatarbetet i Jönköpings län!
Sista nomineringsdag är den 23 augusti.

Läs mer på klimatradet.se/klimatpriset

Skärmavbild 2017-06-12 kl. 11.56.11

Missa inte klimatveckan!

Under 20 – 28 september anordnas Klimatveckan i Jönköping. Årets upplaga bjuder på ett fullspäckat program med allt från intressanta seminarier till spännande klimatvandringar. Däremellan finns den stora Klimatkonferensen och den nyinstiftade Klimatmiddagen.

Syftet med Klimatveckan är främst att bidra till att Klimatrådet ska nå visionen om att Jönköpings län ska vara ett plusenergilän senast år 2050. 

Program, aktiviteter och mycket mer finns på klimatveckan.klimatradet.se

klimatsmart-logo