East i Jönköping

Nya lägenheter i centrala Jönköping

Mer om projektet

Antal bostäder: 91   Rum & Kök: 2-5   Område: Slottsgatan, Jönköping

Intresseanmälan
Närhet - Köp lägenhet på East i Jönköping

Hemma på East.

Ett nytt kvarter och landmärke har växt fram, precis på gränsen mellan pulsen i city och grönområdets lugn. Huskropparnas arkitektoniska skal av mörk betong, metall och tegel bildar en effektiv barriär mellan stadens myller och innergårdens oas. Här hittar du ditt inre lugn under lediga stunder. Här finns allt du behöver och vill ha. Här kan du bo och leva varje dag. Välkommen hem till East.

"Jag ser East som ett nav som förenar den pulserande stadskärnan med grönskande natur, vatten och parker. East är inte bara ett livfullt kvarter utan ett helt nytt område, som väcker en stundtals sovande del av Jönköping till liv."

Calle Ingerman, Projektchef för East

Hög design - Köp lägenhet på East i Jönköping

En ny dag gryr.

Tidig lördagsmorgon. Det ljusnar och staden vaknar sakta till liv. Krögaren runt hörnet tar emot färska råvaror, och bagaren har varit vaken sedan länge. Visst kan du förnimma doften av nyrostat kaffe? Ta sovmorgon, koppla av, landa. Känn efter, vad ska du göra idag? Ta en promenad i parken, äta brunch i city, bjuda in vännerna på middag? Vad du än behöver för ditt välbefinnande just idag, finns det nära.

Arkitekten Johan Lund, Enter - Köp lägenhet på East i Jönköping

Arkitekternas egen darling.

East ger nytt vridmoment till öster. Ett hus som syns och märks från alla håll. Ett landmärke från Odengatan, från gården en lugn oas mitt i stadspulsen. De ansvariga arkitekterna, Johan Ljungqvist och Johan Lund, ser East som ett spännande city-läge med många fördelar också många utmaningar. Duon beskriver projektet som en ”liten darling” som de sedan länge brytt sig extra mycket om.

Exteriör - Köp lägenhet på East i Jönköping

East från utsidan.

Det syns och känns redan från gatan. Att det här är något nytt, något som skiljer sig från mängden. Ett kvarter som kontrasterar övrig stadsbild, mörkare än de flesta omkringliggande hus. Uttrycket är urbant, med behaglig rytm av generösa fönsteröppningar. Fasaden möter gatan från alla fyra håll och indragna gavlar skapar små torg i samtliga gathörn. Längs fasaderna, som vetter mot den grönskande gården, sträcker sig rader av balkonger, avdelade med ljusa träskärmar – mjukt balanserade mot det mörka. På gården märks böljande grönytor och ett litet hus för gemsamma aktiviteter. Och förstås, massor av plats för livet.

Andrea
Fritz

Kundkontakt
070-970 58 46
andrea@tosito.se

Calle
Ingerman

Projektledare
076-807 14 14
calle@tosito.se

Fredrik
Zimmerman

Försäljningsansvarig
0727-17 07 89
fredrik@tosito.se

Nya lägenheter nära Jönköping.

Middag ska lagas till kvällens gäster, matkassarna är beställda och väntar på dig. Du får lite tid över och du gör ett uppfriskande besök i gymmet, duschar och gör dig redo för kvällen. Festkläder och fredagsstämning! Du vrider upp volymen. En stunds matlagning, dans mellan köksskåpen. Det sjuder i grytorna, bubblar i glasen. Gästerna trillar in, barnvagnsrum fylls. Småprat och skratt. Alla får plats, även om det blir trångt runt bordet. Det finns hjärterum och det finns övernattningsrum. Balkongen ger extra rymd och utsikt över Jönköping. Du kommer sova gott i natt, men du kommer inte gå och lägga dig än. Dagar som dessa är det extra lätt att leva.

Det ska vara lätt att leva! Det är vår vision och filosofi. När du flyttar in i din nya bostad och gör den till ditt hem ska du kunna känna dig trygg. Trygg med att allt du behöver för att må bra finns nära. Butiker, restauranger och caféer.

Vatten, natur, grönområden och lekplatser. Det ska vara lätt att ta bilen, bussen, cykeln eller en skön promenad dit du ska. Till och från jobbet, skolan, förskolan. Iväg, och tillbaka hem.

Det ska vara lätt att umgås, att bjuda in till små och stora middagar och fester. Lätt att känna sig hemma, på solokvist eller tillsammans med nära och kära. Lätt att äta lunch på terrassen eller styra upp en spontan grillkväll på gården. Lätt att klättra högst upp i klätterställningen, utmana grannarna i kubb eller smyga undan för sig själv med en tidning och en kopp kaffe. Lätt att känna sig välkommen. Välkommen hem till East.